5 april 2024 | Ervaringsverhaal

Van steward tot chauffeur bij Van Heugten Tours

Wanneer je aan Joshua (31) vraagt wat het werken als chauffeur bij Van Heugten Tours zo bijzonder maakt, aarzelt hij geen moment. Iedereen kent elkaar. Voor een klein bedrijf is Van Heugten Tours eigenlijk heel groot. Een jaar geleden voegde Joshua zich bij Van Heugten Tours na een rijke geschiedenis als steward bij Corendon en hoofdconducteur bij ProRail. In zijn rol als chauffeur deelt Joshua nu zijn ervaringen, passie en de redenen waarom Van Heugten Tours voor hem als thuiskomen voelt. 

 

Met omweg naar buschauffeur

Joshua’s reis naar het stuur van een touringcar bij Van Heugten Tours begon met zijn liefde voor het ontdekken van nieuwe plekken, een passie die hij eerder heeft ervaren als flight intendant. Na vijf jaar bij de Nederlandse Spoorwegen, waarbij zijn oorspronkelijke droom om te vliegen on-hold werd gezet, ontdekte Joshua een nieuwe route. Via Mobiwerk kwam hij terecht bij Van Heugten Tours. Hier werd er gevraagd of de touringcar niet iets voor mij is. We willen je liever op de touringcar hebben. Je bent gastvrij, je houdt van reizen, buschauffeur op de lijnbaan is leuk maar past niet helemaal bij je. Zo vond Joshua zijn weg naar een nieuwe carrière, waarin gastvrijheid en reislust samenkomen op de weg. 

 

Diversiteit in het vak touringcarchauffeur

Joshua’s dagen als buschauffeur bij Van Heugten Tours zijn een aaneenschakeling van unieke trips. Zijn flexibele werkweek, gevuld met diverse ritten, biedt constant nieuwe uitdagingen en verrassingen. Het seizoen, dat loopt van april tot oktober, brengt afwisseling in de vorm van zwemvervoer, schoolreisjes en meer. Joshua waardeert niet alleen de bijzondere momenten, zoals het rijden voor het North Sea Jazz Festival, maar ook de natuur tijdens pendelritten naar plekken als Italië. Zijn enthousiasme blijkt uit de glimlach waarmee hij zegt: “Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het onwijs leuk.” 

 

Waarom chauffeur worden bij Van Heugten Tours? 

Het zijn de kleine dingen die werken bij Van Heugten zo leuk maken. ‘Iedere ochtend zit de eigenaar bij ons aan de koffietafel, wat de hiërarchie tot een minimum beperkt.’ Hier zijn de medewerkers geen nummers maar gewaardeerde leden van het team. ‘De focus op kwaliteit bij het aannemen van chauffeurs maakt mij benieuwd naar wat de toekomst te bieden heeft’.  

 

 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden als chauffeur bij Van Heugten Tours? Bekijk onze vacatures op deze pagina en solliciteer! 

 

Related items

werken bij

Ontmoet Dirk de Leeuw: Barista en touringcarchauffeur

Lees meer
Ervaringsverhaal Dirk

Van dromer tot buschauffeur bij Van Heugten Tours

Lees meer
Silvia ervaringsverhaal

Van steward tot chauffeur bij Van Heugten Tours

Lees meer

Altijd het juiste vervoer

Ieder budget, alle bestemmingen en elke groep

Op zoek naar een betrouwbare, punctuele vervoerspartner? Van Heugten Tours denkt met u mee en bezorgt u een ontspannen rit. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

070 - 415 30 66 Offerte aanvragen