Binnen 20 minuten de uitslag!

Coronasneltest Nootdorp

Sinds deze week is de eerste commerciële testlocatie in Nootdorp geopend op het terrein van touringcarbedrijf Van Heugten Tours. Geen lange wachttijden voor het afnemen van de test én binnen 20 minuten de uitslag. Zo kunnen ondernemers sneller weer over hun personeel beschikken bij een negatieve uitslag.

Met het arriveren van de koudere dagen, neemt het aantal mensen met corona gerelateerde klachten toe. De wachttijd voor het afnemen van een coronatest kan momenteel behoorlijk oplopen. Daarom heeft de Van Heugten Groep i.s.m. Veiligheidop1.nl een sneltestlocatie gerealiseerd aan de Reflectiestraat 19 in Nootdorp.

Niet kosteloos, wel kostbaar

Deze sneltest is, in tegenstelling tot de test bij de GGD, niet kosteloos. Echter is uitval van personeel wegens mogelijke coronabesmetting en preventieve quarantaine ook een flinke kostenpost. ‘Onze chauffeurs in het OV zijn gelukkig nog steeds onmisbaar, dus een snelle testuitslag is voor ons heel kostbaar’, aldus directeur MobiWerk (onderdeel van de Van Heugten Groep, red.) Wesley van Heugten. Het grote voordeel van de sneltest is dat je binnen 20 minuten na het afnemen van de neusswab een testuitslag hebt. Marcel van Heugten, directeur Van Heugten Groep: ‘Een test kost €100,- excl. btw. Dat is een aanzienlijk bedrag, maar mensen hebben dan wel binnen 20 minuten een uitslag en kunnen weer aan het werk of gezellig bij hun ouders langs’.

Goedgekeurde testen

De teststraat maakt gebruik van goedgekeurde Abbott sneltesten, zo benadrukt Marcel van Heugten. 'Onze test is uitvoerig getest in Nederland en is goedgekeurd door Hugo de Jonge', zo vertelt Van Heugten. ’Uiteraard wordt deze afgenomen en geanalyseerd door gecertificeerde zorgverleners.’ Afgenomen monsters worden gecombineerd met een vloeistof en dan op een wegwerpcassette gedruppeld, zoals bij een zwangerschapstest. Binnen 20 minuten valt de uitslag in de vorm van een streepje af te lezen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Al meerdere malen heeft Tim van Heugten, directeur Van Heugten Tours, zich maatschappelijk betrokken bewezen in deze moeilijke periode. Zo werd er een rolstoelbus omgebouwd tot ‘Babbelbus’ waar eenzame ouderen hun familie weer konden zien, en werd de ‘Buddybus’ in het leven geroepen om buddy’s te werven voor Buddy Netwerk. Tevens is hij initiatiefnemer om de Global Goals binnen de Van Heugten Groep in het beleid door te voeren. Eén van de Global Goals draait o.a. om het zorgen voor toegang tot goede basiszorg en het terugdringen van sterfte en ziekte. ‘Met het inrichten van onze sneltestlocatie hopen wij weer een steentje bij te dragen in de strijd tegen eenzaamheid. Hoe eerder mensen een Coronasneltest in Nootdorp kunnen doen en weten dat ze het coronavirus niet bij zich dragen, hoe eerder ze weer bij opa en oma langs kunnen.’

Dit zeggen onze klanten over ons

Hoe onze reizen ervaren worden

Altijd het juiste vervoer

Ieder budget, alle bestemmingen en elke groep

Op zoek naar een betrouwbare, punctuele vervoerspartner? Van Heugten Tours denkt met u mee en bezorgt u een ontspannen rit. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

070 - 415 30 66 Offerte aanvragen
WordPress Video Lightbox