27 januari 2022 | Kwaliteitsmanagement

Busbedrijf voorloper in duurzame transitie naar fossielvrije brandstof

Wanneer u met uw bedrijf busvervoer nodig heeft en dat op een duurzame manier wilt doen, dan kunt u bij Busbedrijf Van Heugten Tours een touringcar of bus huren die gebruikt maakt van fossielvrije HVO-brandstof. U verkleint hiermee de ecologische footprint van uw vervoersbewegingen.

Net een stapje extra doen, dat vinden wij bij Busbedrijf Van Heugten Tours heel normaal. Dat zie je terug in onze dienstverlening, maar ook op de manier waarop wij inspelen op duurzaamheid en de bescherming van het milieu. We willen het voortouw nemen in duurzame oplossingen en initiatieven binnen de branche en daarom rijden al onze touringcars nu volledig op fossielvrije brandstof, namelijk HVO100 diesel! De afkorting HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’ en is een type dieselbrandstof geproduceerd op basis van met waterstof behandelde plantaardige oliën en restafval. Het getal ‘100’ geeft aan dat het gaat om een duurzame diesel van hoge kwaliteit in de meest pure vorm (100%).

Met het gebruik van duizenden liters per jaar was brandstof het grootste onderdeel van onze ecologische footprint. Onze transitie naar deze fossielvrije en hernieuwbare brandstof verlaagt de CO2-uitstoot met maar liefst 90% en zorgt voor een lagere uitstoot van schadelijke emissies, zoals fijnstof, koolmonoxide en PAK’s.

In de toekomst volledig uitstootvrij

Het is de ambitie van Van Heugten Tours om in 2030 al het vervoer CO2 neutraal uit te voeren en op deze manier bij te dragen aan de klimaatdoelen van de EU. Daarbij is het belangrijk om routes zo efficiënt mogelijk te plannen, met zo min mogelijk af te leggen kilometers. Maar ook duurzamere bussen en schonere brandstoffen zijn van groot belang. Afgelopen jaren is bij Van Heugten Tours onderzoek gedaan naar het rijden met een elektrische aandrijving. Wij zien elektrisch vervoer als een belangrijke stap naar uitstootvrij busvervoer en hebben besloten om te gaan investeren in een mix van fossielvrije diesel en elektrische (waterstof)bussen. Van Heugten Tours start in 2024 een pilot met bussen voorzien van elektrische aandrijving en is voornemens om ook het zwemvervoer voor de Gemeente Den Haag hierin op te nemen. Wij blijven de duurzaamheidsontwikkelingen op de markt nauwgezet volgen en kunnen snel inspelen op waar fabrikanten en leveranciers qua duurzaamheid(sinitiatieven) mee gaan komen.

Wilt u even sparren met onze professionals of bent u ook op zoek naar duurzaam personenvervoer? Wat u ook organiseert begint en eindigt in een bus of touringcar van Van Heugten Tours!

Wij zijn er voor u! U kunt ons bereiken:

Per e-mail:       info@vanheugtentours.nl

Of via onze website www.vanheugtentours.nl  

Related items

Busbedrijf voorloper in duurzame transitie naar fossielvrije brandstof

Net een stapje extra doen, dat vinden wij bij Busbedrijf Van Heugten Tours heel normaal. Dat zie je terug in onze dienstverlening, maar ook op de manier waarop wij inspelen op duurzaamheid en de bescherming van het milieu. We willen het voortouw nemen in duurzame oplossingen en initiatieven binnen de branche en daarom rijden al onze touringcars nu…

Lees meer

Hoe vind je gevonden voorwerpen terug uit de touringcar?

Touringcarbedrijf Van Heugten Tours is onlangs een samenwerking aangegaan met iLost.nl. iLost is de google van de gevonden voorwerpen. Hoe vind u nu uw gevonden voorwerpen uit de touringcar weer terug via iLost? Dit gaat heel eenvoudig. U weet zelf welk voorwerp u kwijt bent geraakt. Als u zeker weet dat u het bent kwijtgeraakt…

Lees meer
Duurzaamheid in vervoer

Hoe voer je duurzaamheid door in vervoer?

ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerd Van Heugten Tours streeft naar kwaliteit, professionaliteit, flexibiliteit en servicegerichtheid. Altijd een stapje meer doen dan wat er verwacht wordt, daar streven wij naar. Vandaar dat ook innovatie en duurzaamheid belangrijke prioriteiten voor ons zijn. Onze bedrijfsprocessen voldoen aan de internationale eisen voor kwaliteits- en milieumanagement. Wij zijn gecertificeerd volgens…

Lees meer

Altijd het juiste vervoer

Ieder budget, alle bestemmingen en elke groep

Op zoek naar een betrouwbare, punctuele vervoerspartner? Van Heugten Tours denkt met u mee en bezorgt u een ontspannen rit. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

070 - 415 30 66 Offerte aanvragen
WordPress Video Lightbox